در مبادلات بینالمللی، کالا از فاصلههای جغرافیاییِ معمولا طولانی حمل میشود تا به بازار یا کشورهای هدف برسد. کالا بین دو کشور معامله شده و از چندین کشور عبور میکند تا به مقصد نهایی برسد. از آنجا که کشورهای مختلف از الزامات قانونی و فرهنگ های مختلف برخوردارند، عوامل پیشبینی نشده متعددی بر معامله کالا و رسیدن آن به دست خریدار در بازار هدف اثر دارند. بعلاوه در طول حمل و نقل بین المللی، کالا چندین بار بر وسایل حمل مختلف تخلیه و بارگیری میشود.
متن سربرگ خود را وارد کنید
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
حمل و نقل دریایی
حمل و نقل جاده ای
حمل و نقل هوایی
حمل و نقل ریلی
حمل و نقل جاده ای
برای انتخاب روش حمل باید به موارد متعددی توجه داشت از جمله شرایط جغرافیایی کشورهای مبدا و مقصد، مسافت خریدار و فروشنده، زمان، ریسک، هزینه، نوع کالا، وزن و غیره. جدول ذیل ظرفیت حمل بار توسط انواع حمل کنندهها را نشان میدهد:
البته اعداد فوق تقریبی است و با توجه به وسیلهی حمل و حجم کالا و شاخصهای دیگر میتواند تغییر نماید. حمل و نقل هوایی سریعترین، ایمنترین و گرانترین روش بوده و در مقابل روش دریایی کندترین و ناامنترین در عین حال ارزانترین روش است. علاوه بر روشهای فوق، حمل در لوله، کانال و سیم نیز جزو شیوههای حمل و نقل به حساب میآید. لکن به دلیل محدودیت در استفاده از این روشها و شرایط خاص آن در این بخش و آن اشاره نخواهد شد.
حمل و نقل دریایی
70 درصد حمل و نقل بینالمللی با کشتی انجام میشود!
اصلیترین روش حمل در بازرگانی بین الملل، حمل با کشتی است که عبارت است از جابهجایی افراد و کالا به وسیلهی قایق، کشتی و سایر شناورها از روی دریا، اقیانوس، دریاچه، کانال و رودخانه. اما با توجه به طولانی بودن مسیر و کند بودن کشتیها معمولا جابهجایی مسافر با کشتی کمتر رواج دارد و در مقابل بیشترین حجم انتقال کالا از طریق حمل دریایی است. با این وجود برخی از کشورها به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و عدم دسترسی به آبهای آزاد نمیتواند از این روش حمل به طور مستقیم استفاده نماید.
با توجه به کارآمدی حمل دریایی، در سالیان اخیر زیرساختهای مربوط به این نوع حمل و نقل به شکل گستردهای توسعه یافته است. کشورها با گسترش زیرساختهایی چون بنادر و حوضچههای آن، تجهیزات مربوط به بارگیری و تخلیه، حضور نهادهایی چون گمرک و نمایندگان سایر نهادهای مرتبط با امر واردات و صادرات در بنادر، این امکان را به وجود آوردهاند تا کارها با سرعت و اطمینان بیشتر پیش رود و بیشترین بهرهبرداری را از این شیوهی حمل و بنمایند.
انواع مختلفی از کشتی ها در این نوع حمل مورد استفاده قرار میگیرد که از جمله مهمترین کشتیهای باربری از نظر کاربری عبارتند از:
فورواردرها
فورواردها در واقع واسطه بین دارندگان
وسیله حمل و صاحبان کالا هستند.
حمل کنندهها
حمل کنندهها اجرای مستقیم حمل را بر عهده دارند.